مصالح و تجهیزات ساختمانی
BUILDING MATERIALS AND EQUIPMENT
مصالح و تجهیزات ساختمانی
BUILDING MATERIALS AND EQUIPMENT
مصالح و تجهیزات ساختمانی دارای دسته بندی های متعدد و دامنه وسیع از محصولات از قبیل: آهن، فولـاد، گچ، سیمان و کلینکر، میلگرد، درب و پنجره، سنگ و کاشی و سرامیک، تجهیــزات بهداشتـی ساختمـان و روشنــایی و موارد فراوان دیگر می باشد. به دلیل نیاز بشر به ساخت انواع ساختمان، یکی از بزرگترین بخش های اقتصاد و بازار در سراسر جهان می باشد. توانایی تولید، تأمین محصولات با کیفیت و بویژه محصولات بومی و بازاریابی بین المللی علمی و صادرات آنها، می تواند درآمد پایداری را برای بازرگانان، تولیدکنندان، صنعتگـــران و حتــی کارگران در کشورهای مختلف موجب گردد.
بخش تأمین و صادرات مصالح و تجهیزات ساختمانی این گروه بازرگانی، با توجه به توان تولیدی کشــور و بهره گیری واحدهای تولیدی از دانش، استاندارد و فناوری های روزآمد و موقعیت استراتژیک و ویژه کشـور در منطقه و حتی جهان، بواسطه بازاریابی بین المللی علمی خود می تواند سهم ویــــژه ای را در تأمیـــن و صادرات این محصولات در سطح منطقه و جهان کسب نماید.
جنس میلگرد از فولاد است. یک مقطع فولادی که بخش زیادی از وظیفه ی تحمل و انتقال فشار را عهده دار می باشد. انواع مختلف میلگرد در صنعت، تولید و استفاده می شود. در کشور های مختلف نیز با استاندارد های متفاوتی تولید می شود. به طور کلی میلگردها در گریدهای A1-A2-A3 وA4 تولید می شوند. قطر میلگرد ها 6 ،8 ،10 ،12 ،14 ،16 ،18 ،20 ،22 ،25 ،28 ،32 ،36 ،40 و 50 میلیمتر می باشد.
به میلگردی که روی سطح آن آج یا برجستگی وجود دارد، میلگرد آجدار می گویند که در ساختمان سازی به وفور استفاده می شوند. نوع دیگری از میلگردها، میلگردهای ساده هستند که آج ندارند. هرکدام از میلگردها دارای کاربرد و ویژگیهای متفاوتی هستند.
نوع دیگری از میلگرد، خاصیت انعطاف پذیری بالایی دارد و دارای سطحی صاف و صیقلی است که مفتول یا کلاف نامیده می شود.
از میلگردهای آجدار، معمولا در ساختمان سازی استفاده می شود و از میلگردهای ساده در صنایع مختلاف استفاده می شود. به طور معمول میلگردها از پایینترین نقطه ی ساختمان در فونداسیون تا بالاترین نقطه درستون برای شکل دادن ساختمان کاربرد دارند.
میلگرد ساده
میلگرد آجدار
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
سیمان پودری است که از سنگ آهک و خاک رس تولید می شود. از مخلوط آن با مصالح دیگر مانند ماسه، شن و سنگ برای ساخت انواع ملات و بتن استفاده می گردد. سیمان در بتن کاربرد دارد و وظیفه آن صرفاً چسباندن دانه ها به یکدیگر است و به خودی خود تأثیری در مقاومت و باربری ندارد.
سیمان ها دارای ریشه آهکی می باشند. به عبارت دیگر ماده اصلی سیمان و مواد تشکیل دهنده سیمان آهک (اکسید کلسیم) می باشد. سیمان ترکیبی است از اکسید کلسیم (آهک) با سایر اکسیدها نظیر اکسید آلومینیوم، اکسید سیلیسیم، اکسید آهن، اکسید منیزیم و اکسید های قلیایی که میل ترکیب سیمان با آب داشته و در مجاورت هوا و در زیر آب به مرور سخت و دارای مقاومت می گردند.
سیمان به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده ی بتن، نقش مهم در ایجاد ویژگی ها و خصوصیات مختلف برای آن داراست. امروزه انواع مختلفی از سیمان تولید و بصورت فله یا کیسه های 50 کیلوگرمی به بازار عرضه می شوند که هر کدام مختص یک یا چندین هدف می باشد. انواع سیمان عبارتند از:
• سیمان زود سخت شونده
• سیمان منبسط شونده
• سیمان هیدروگرافیک
• سیمان پوزولانی
• سیمان رنگی
• سیمان هوازا
• سیمان سفید
• سیمان تندگیر
• سیمان با آلومینای بالا
• سیمان با تولید حرارت کم
• سیمان با مقاومت سولفاتی بالا
• سیمان تشکیل شده از سرباره کوره
بطور کلی سیمان های ساختمانی به دو نوع پرتلند و غیر پرتلند تقسیم می شوند. انواع سیمان پرتلند بر مبنای استاندارد ایران - که بر مبنای استاندارد ASTM تدوین شده - به پنج تیپ ( نوع ) تقسیم می شود که عبارتند از:
تیپ 1 - سیمان پرتلند معمولی
تیپ 2 - سیمان پرتلند اصلاح شده
تیپ 3 - سیمان پرتلند زود سخت شونده
تیپ 4 - سیمان پرتلند با حرارت کم
تیپ 5 - سیمان پرتلند ضد سولفات
سیمان فله
سیمان کیسه ای
سیمان در جامبوبگ
کلینکر Clinker
کلینکر یا تفاله کوره، دانه های خاکستری و تیره رنگی هستند که در قطر سه 21 میلی متری مشاهده می شوند. سیمان یک متریال پودری است و در ساختمان سازی ها مورد استفاده قرار می گیرد اما کلینکر در تولید سیمان به کار می رود. کلینکر در طول مراحل تولید سیمان داخل کوره بدست می آید. هنگامی که مواد خام ( خاک رس و سنگ آهک ) داخل کوره زیر حرارت شدید تا 1500 درجه سانتیگراد قرار می گیرند، در بالاترین حد حرارت با کاهش دمای ناگهانی، کلینکر به دست می آید.
می توان کلینکر تولید شده را در مکانی خشک تا مدتی طولانی نگه داری نمود، طوری که تغییری در خواص آن ایجاد نشود. از کلینکر در کارخانه های تولید سیمان مناطقی که مواد خام اولیه سیمان در آنجا کمیاب است و به سادگی در دسترس قرار ندارد؛ استفاده می شود. بر همین اساس و به جهت تولید تیپ های مختلاف سیمان، 5 تیپ کلینکر براساس استاندارد ASTM تولید می شود.
تولید سیمان از کلینکر به دو صورت تر و خشک انجام می گیرد. در تولید سیمان به روش تر، کلینکار در آب مخلوط و سپس آسیاب می شود اما در روش تولید سیمان به روش خشک، کلینکر و سایر مواد اولیه به صورت خشک ترکیب و آسیاب می شوند.
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
text
از زمان ساختن پناهگاه و منزل در دل کوه ها توسط بشر تا زمان حال حاضر و استفاده از سنگ های تزئینی و نما در ساختمانها و برج های با شکوه و باعظمت، سنگ بعنوان یکی از مصالح ساختمانی مهم مورد استفاده بوده است. علاوه بر ساختمان یکی دیگر از مصارف سنگ، در پروژه های عمرانی و پیاده راه سازی می باشد.
سنگ های گرانیت، تراورتن، مرمریت، مرمر و ... مهمترین سنگ های ساختمانی می باشند. این سنگ ها بدون تغییر شکل و با تغییر شکل در قسمت های مختلف ساختمان مانند پی، کف، دیواره، نما و ... و همچنین برای کارهای عمرانی بعنوان سنگفرش جاده ها و پیاده راه ها، دیواره سدها و پل ها و ... به کار برده می شوند. سنگ های ساختمانی و عمرانی به دو دسته کلی ذیل تقسیم می شوند:
1- سنگ های زیربنایی که کار زیادی روی آنها انجام نمی شود. این سنگها به صورت لاشه، خرده سنگ و ... در پی ساختمان، دیوار و طاق ساختمان، سنگ فرش حیاط و خیابان، دیواره پل ها و ...، مورد استفاده قرار می گیرند.
2- سنگ های تزئینی و نما که پس از برش در اندازه های مختلف، آنها را صیقل می نمایند و در قسمت های ظاهر بنا مانند دیوارهای خارجی و درونی، کف ساختمان، پله، دیواره تونل ها بویژه تونل مترو و ...، مورد استفاده قرار می گیرند.
این گروه بازرگانی اقدام به تأمین انواع سنگ های ساختمانی و عمرانی مانند مرمر، گرانیت، تراورتن و ... بصورت کوپ(Blocks)، اسلب(Slabs) و تایل(Tiles) از بهترین معادن سطح کشور ایران جهت بازاریابی بین المللی و صادرات نموده است.
میلگرد ساده
مرمریت(Marble)
مرمریت جزو سنگهای آهکی متراکم است که علاوه بر زیبایی و تنوع رنگی فراوان، دارای استحکام و مقاومت بالایی می باشد. این نوع سنگ از تراکم رسوبات کلسیم حاصل شده است و دارای تخلخل کم، دانه بندی ریز و یا متوسط با بافت شکری می باشد. تنوع رنگی فراوان به دلیل وجود موادی مانند میکا، سرپانتین، سیلیس و ... درون مرمریت می باشد. این نوع سنگ به رنگ های کرم، زرد روشن، قهوه ای، مشکی و ... می باشد.
مهمترین استانهای ایران که دارای معادن سنگ مرمریت هستند، آذربایجان، لرستان، کرمانشاه، خراسان و اصفهان می باشند.
مرمریت پرطاووسی
مرمریت کرم
مرمریت صورتی
مرمریت سفید
مرمریت مشکی
مرمر(Onyx)
سنگ مرمر جزو سنگهای آهکی دگرگون است که به دلیل قابلیت عبور نور از آن و درخشندگی خیره کننده، بعنوان یکی از سنگ های گران قیمت در نمای داخلی ساختمان از آن استفاده می شود. می توان بیان داشت که سنگ مرمر همان سنگ تراورتن دگرگون شده می باشد. این نوع سنگ دارای مقاومت بالا در برابر سرما و گرما بوده و علاوه بر یکدست بودن، از قابلیت ساب زنی و صیقل پذیری بالایی برخوردار می باشد. به دلیل این ویژگی های بارز، از دیرباز تا کنون یکی از مهمترین سنگ ها در هنر مجسمه سازی بوده است.
از جمله مهمترین مواد تشکیل دهنده سنگ مرمر کلسیت و آراگونیت می باشند. این نوع سنگ به دلیل دارا بودن آلومینیوم، منیزیم و آهن دارای رنگهای متنوع مانند سبز، سفید، لیمویی، صورتی، آبی فیروزه ای و ... می باشد. مهمترین استانهای ایران که دارای معادن سنگ مرمر هستند، آذربایجان، کردستان، کرمان و خراسان می باشند.
مرمر صورتی
مرمر سفید
مرمر آبی فیروزه ای
مرمر طلایی
سنگ تراورتن(Travertine)
سنگ تراورتن جزو سنگهای آهکی است که از رسوب کربنات کلسیم مربوط به دوره چهارم زمین شناسی(دوره کوارتز) به این سو و در طی سالیان متمادی به وجود آمده است. این نوع سنگ علاوه بر ظاهر زیبا، طیف رنگی گسترده، صیقل پذیری و ... دارای مقاومت بالایی نیز می باشد. سنگ های تراورتن به دو صورت موج دار و بی موج وجود دارند که مقاومت انواع بی موج آن بیشتر می باشد.
با توجه به وزن نسبتاً مناسب (حدود 2500 کیلوگرم در متر مکعب) و همچنین چسبندگی مناسب به دلیل داشتن خلل و فرج در سطح سنگ، به راحتی از این نوع سنگ در نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود.
این نوع سنگ به دلیل دارا بودن عناصر اکسید آهن، سیلیس، منگنز به رنگ های لیمویی، قهوه ای، قرمز، نقره ای و ... موجود می باشد. مهمترین استانهای ایران که دارای معادن سنگ تراورتن هستند، آذربایجان، یزد، اصفهان و مرکزی می باشند.
سنگ تراورتن گردویی
سنگ تراورتن نقره ای
سنگ تراورتن لیمویی
سنگ تراورتن قرمز
سنگ گرانیت(Granite)
سنگ گرانیت جزو سنگهای آذرین بیرونی می باشد که حاصل سرد شدن مواد مذاب آتشفشانی می باشد. بافت این نوع سنگ ریز و متوسط می باشد که همین امر زیبایی خیره کننده ای به آن می بخشد. این نوع سنگ به دلیل دارا بودن ویژگی های مقاومت، دوام، سختی و صیقل پذیری بسیار بالا در سنگفرش های داخلی ساختمان، پله ها، صفحات کابینت، مجسمه سازی و ... مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این کاربردها از سنگ گرانیت به دلیل بهداشتی بودن، در تولید سینک آشپزخانه نیز استفاده می شود.
این نوع سنگ به دلیل دارا بودن عناصر میکا، فلدسپات، کوارتز و ... به رنگ های خاکستری، سفید، زرد طلایی، فیروزه ای، سبز و ... نیز وجود داشته و تولید می شوند. مهمترین استانهای ایران که دارای معادن سنگ گرانیت هستند، آذربایجان، زنجان، خراسان، همدان، یزد و سیستان و بلوچستان می باشند.
سنگ گرانیت فیروزه ای
سنگ گرانیت قرمز
سنگ گرانیت قهوه ای
سنگ گرانیت طلایی
text
text
text
text