محصولات و مواد غذایی

FOOD MATERIALS AND PRODUCTS

مواد و محصولات غذایی

مواد و محصولات غذایی

FOOD MATERIALS AND PRODUCTS

گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا در همکاری و مشارکت فعال با شرکت های تراز اول در سطح ملی و بین المللی در زمینه واردات، صادرات، صادرات مجدد و بازاریابی بین المللی مواد و محصولات غذایی ذیل فعالیت دارد:

title sub title

گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا در همکاری و مشارکت فعال با شرکت های تراز اول در سطح ملی و بین المللی در زمینه واردات، بازاریابی بین المللی و صادرات مجدد انواع شکر خام و تصفیه شده ازجمله: شکر سفید و شکر قهوه ای فعالیت دارد.
شکر یکی از مواد طبیعی پرکالری به شمار می رود و هزاران سال است در رژیم غذایی بشر بکار می رود. دو نوع شکر قهوه ای و سفید وجود دارد که دارای تفاوت در ارزش غذایی هستند. شکر سفید و قهوه ای از یک نوع محصول(نیشکر یا چغندر قند) تولید می شود. شکر قهوه ای مخلوطی از شکر سفید و شهد است.
شکر قهوه ای به نسبت شکر سفید، مقدار کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتری دارد. بنابراین شکر قهوه ای منبع مناسب از ویتامین یا مواد معدنی بوده و حاوی کالری کمتری نسبت به شکر سفید است.

شکر

I. شکر تصفیه شده قهوه ای طلایی- شکر خام
Golden brown refined sugar Icumsa 900-1200 Raw Sugar

شکر

II. شکر تصفیه شده قهوه ای روشن- شکر خام
Light brown refined sugar Icumsa 600-800 Raw Sugar

شکر

III. شکر کریستالی درجه 1
Sugar Extra Fine Crystal Icumsa 150 or S 30

شکر

IV. شکر کریستالی درجه 2
Sugar Fine Crystal Icumsa 45

شکر

text

گروه بازرگانی آریو مجد آسیا

text

گروه بازرگانی آریو مجد آسیا

text

گروه بازرگانی آریو مجد آسیا

text

گروه بازرگانی آریو مجد آسیا

text

گروه بازرگانی آریو مجد آسیا

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا در همکاری و مشارکت فعال با تولید کنندگان و شرکت های تراز اول در سطح ملی و بین المللی در زمینه واردات، بازاریابی بین المللی و صادرات مجدد انواع غلات ازجمله: برنج، گندم، آرد گندم، جو، ذرت و... فعالیت دارد.
2-1- برنج:
گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا در همکاری و مشارکت فعال با تولیدکنندگان و شرکت های بزرگ کشور هند و کشور ایران، در زمینه واردات، صادرات مجدد و بازاریابی بین المللی برخی انواع برنج هندی باسمتی، 1121 و سیله و همچنین صادرات و بازاریابی بین المللی برخی انواع برنج ایرانی طارم، هاشمی، صدری و شیرودی فعالیت دارد.
برنج از جمله غلات پرمصرف در جهان به حساب می آید که تقریباً یک دوم جمعیت جهان برنامه ی غذاییشان به این محصول وابسته است. این موضوع از مهم ترین دلایلی است که سبب شده صادرات برنج از گزینه های مد نظر بازرگانان باشد و صادرات آن از جمله پرسودترین محصولات غیرنفتی به حساب آید.
ده ها هزار نوع برنج در جهان وجود دارد که به طور کلی در دو گروه برنج «جاپونیکا» با نام علمی Oryza sativa japonica و برنج «ایندیکا» با نام علمی sativa indica جای می گیرند.
انواع برنج وارداتی هندی و ایرانی صادراتی این مجموعه بصورت بسته بندی های 1، 2، 5 . 10 کیلوگرم و فله 50 کیلوگرم، بصورت ذیل می باشد:
I. برنج ایرانی:
کشور ما ایران علی رغم داشتن زمین های وسیع زیرکشت برنج در استانهای شمالی و برخی مناطق مستعد کشت برنج در سایر استان ها، مانند استان خوزستان، پارس آباد استان فارس، لنجان استان اصفهان، شیروان استان ایلام و ... و داشتن پتانسیل و بازار صادراتی برای این محصول پرتقاضا در منطقه خاورمیانه؛ عمده ترین خریدار برنج هندی در منطقه نیز می باشد. عمده واردات برنج خارجی در ایران برنج باسماتی هندی است.
سهم عمده صادرات برنج ایران شامل برنج سفید می باشد.
از گونه های ایرانی برنج می توان به هاشمی، طارم، دابو، صدری(انواع دم سیاه، دم زرد، دم سرخ)، بینام، علی کاظمی، فجر، ندا و.. اشاره نمود.

1- صدری
برنج صدری از ارقام خوب و با کیفیت برنج بومی ایران و جزء خانوده طارم می باشد که در شمال کشور بخصوص استان گیلان کاشت می شود. شکل دانه این نوع برنج به دلیل عرض کم دانه، بلند، قلمی، کشیده و جنس دانه گچی و تقریباٌ سفت و سخت می باشد. رنگ دانه برنج صدری سفید مایل به کرم یا کدر می باشد. طول دانه خام برنج صدری ۸.۷ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۱.۷ میلی متر است.
بیشتریین اراضی زیر کشت این محصول در شهرستانهای فومن و شفت می باشند. این نوع برنج در مقایسه با برنج طارم، یک پله پایین تر قرار دارد اما به نسبت برنج های پر محصول مانند برنج شیرودی بسیار بهتر است و دارای قیمت بالاتری به نسبت سایر انواع برنج ایرانی می باشد. این برنج خاصیت آروماتیک یا عطری دارد و از طعم خوبی نیز برخودار می باشد. این نوع برنج در رده برنج های با کیفیت بالا و رده برنج با ماندگاری بعد از پخت عالی قرار دارد.
برنج صدری در برابر آفات از مقاومت بالایی برخوردار است و ریزش دانه ندارد. ارزش غذایی این نوع برنج بسیار بالا می باشد و در هر 100 گرم دارای 7.8 گرم پروتئین، 90 گرم کربوهیدرات، 8 میلی گرم ویتامین B، 3.5 گرم چربی، 3 میلی گرم سدیم و 3 میلی گرم کلسیم می باشد.

غلات

2- طارم هاشمی
برنج هاشمی از مرغوب ترین انواع خوش پخت برنج ایرانی می باشد. خاستگاه اصلی کشت آن گیلان می باشد ولی امروزه در استان های شمالی مازندران و گلستان نیز کشت می شود. رنگ دانه در طارم هاشمی سفید متمایل به کرم و شکل دانه بلند و قلمی می باشد و از دانه های طارم محلی درشت تر می باشد. این نوع برنج از لحاظ شکل ظاهری به برنج شیرودی بسیار شباهت دارد. طول دانه خام این برنج 7.6 میلی متر می باشد که بعد از پخت به 13 میلی متر می رسد.
برنج طارم هاشمی به دلیل عطر و طعم و کیفیت پخت خوب و بازار پسندی بالای خود توانسته جای خود را در بازار ایران و بازارهای بین المللی باز کند. مهمترین علت بازار پسندی و محبوبیت بالای این محصول، ماندگاری بالای آن می باشد، به طوری که تا ساعت ها بعد از پخت نرمی و طعم خوب خود را حفظ می کند. به طور کلی این نوع برنج را می توان یکی از خوش پخت ترین برنج های ایرانی نامید. کیفیت بالا در پخت، عطر و طعم مطبوع و ماندگاری بالا مواردی می باشند که قیمت طارم هاشمی را نسبت به انواع برنج های دیگر بالاتر برده است.
دارای ارزش غذایی بالایی می باشد. در ۱۰۰ گرم از این برنج ۸1 گرم کربوهیدرات، 7 گرم پروتئین، 3 گرم چربی، 24 میلی گرم ویتامین B، 3.5 میلی‌گرم سدیم و 3 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد.

غلات

3- طارم محلی
برنج طارم محلی یا سنگی دارای خاصیت عطری بالا و خوش طعم و مطبوع ترین برنج شمال می باشد. محصولی از شالیزار های پرمحصول شمال ایران می باشد که بیشتر در شرق مازندران و شهرهای فریدونکنار، بابل، بابلسر و جویبار کشت می شود. رنگ این نوع برنج سفید کدر تا حدی متمایل به رنگ نباتی می باشد. از نظر شکل ظاهری ریزقلم تر از طارم هاشمی و طارم دم سیاه می باشد.
برنج طارم محلی یکی از پرکاربردترین برنج های داخلی که به دلیل کیفیت بالا در پخت می باشد.
طول دانه خام این محصول ۷ میلی متر و بعد از پخت 8.4 میلی متر می باشد. برنج طارم محلی اصطلاحاً با نام های طارم سنگی، طارم عطری، طارم استخوانی و سنگ طارم نامیده می شود.
این نوع برنج به نسبت سایر اقلام برنج، به دلیل مقاوم تر بودن در برابر آفات مختلف و دریافت کمتر سموم دفع آفات، سالمتر می باشد. این نوع برنج برای رشد نیاز به زمین کشاورزی با کیفیت و خاک حاصلخیز دارد تا با جذب مواد مغذی بتواند محصولی ایده آل و با کیفیت به دست آورد.
از جمله‌ی فواید متعدد این نوع برنج برای بدن انسان می‌توان: تأمین انرژی سریع، فراهم‌کردن منابع لازم ویتامینB1 برای بدن، فعالیت خوب دستگاه گوارش و تثبیت سطح قند خون اشاره کرد. برنج طارم محلی دارای ارزش غذایی بسیار بالا می باشد. در ۱۰۰ گرم از این برنج ۸7 گرم کربوهیدرات، ۶.۵ گرم پروتئین، ۶ میلی‌گرم سدیم و ۴ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد.

غلات

4- شیرودی
برنج شیرودی جزء برنج های متوسط و میان رده شمال ایران می باشد. قیمت پایین برنج شیرودی در کنار کیفیت خوب آن، توانسته این نوع برنج را رقیبی قدرتمند برای محصولات خارجی بدل نماید.
برنج شیرودی دارای عطر و طعم متوسط می باشد و جزء برنج های خوش قد محسوب می شود. این نوع برنج از لحاظ شکل ظاهری به طارم هاشمی بسیار شباهت دارد. طول دانه خام این برنج 8.2 میلی متر می باشد که بعد از پخت به 12.5 میلی متر می رسد.
این نوع برنج را باید به گرمی و بلافاصله بعد از پخت مصرف نمود و از سرد شدن و نگهداری آن به دلیل پایین آمدن کیفیت آن پرهیز نمود.
نام این نوع برنج که جزء اقلام پر محصول برنج شمال ایران می باشد، از نام شهر شیرود گرفته شده است. برنج شیرودی یکی از بهترین انواع برنج شمال ایران می باشد که در تمامی مناطق برنج خیز ایران و به ویژه مناطق کوهستانی و سردسیر شمال ایران مانند بهشهر و نکا کشت می شود و هر ساله به مقدار آن افزوده می شود.
برنج شیرودی جزء انواع برنجی می باشد که در برابر آفات از مقاومت خوبی برخوردار است. ارزش غذایی این نوع برنج بالا می باشد و در هر 100 گرم دارای 6.7 گرم پروتئین، 81.7 گرم کربوهیدرات، 2.8 گرم چربی، 3 میلی گرم سدیم و 2 میلی گرم کلسیم می باشد.

غلات

II. برنج هندی:
هند بزرگترین صادرکننده برنج در جهان است و در بازار جهانی سهم ۲۸ درصدی دارد. تایلند با سهم ۲۱ درصد در بازار جهانی، در رتبه ی بعدی قرار دارد. برنج دارای تنوع گسترده ای است، اما شاخص ترین نوع برنج هندی در سطح بین المللی، برنج باسماتی است.
در ایالت پنجاب، بیشترین کشت برنج انجام می گیرد. پنجاب منطقه ای جلگه ای و حاصلخیز است که بخشی از آن در کشور پاکستان و بخشی دیگر در کشور هند می باشد. در خاورمیانه کشورهای ایران، عراق، امارات، عمان، ترکیه، یمن، سوریه، قطر، کویت، عربستان و افغانستان از عمده خریداران برنج هندی و به ویژه سیله، دانه بلند بسمتی 1121 و شوگاندا هستند.
اغلب برنج های هندی و پاکستانی فرآوری می شوند که به برنج های بخاردهی شده(Steam) معروف هستند. برنج فرآوری شده به نسبت برنج سفید داری ارزش غذایی بیشتری هستند.
در فرآیند فرآوری آن، دانه های کامل برنج(شلتوک) پس از خیس شدن، در محفظه بسته نیم جوش می شوند تا سطح نشاسته آنها به ژل تبدیل شود. در این حالت ویتامین های مختلف و از جمله ویتامین های گروه B، املاح معدنی و مقداری از چربی و پروتئین پوسته و سبوس وارد بافت دانه های برنج شده که بر این اساس برنج از رنگ سفید به رنگ زرد طلایی تغییر رنگ می دهد. سپس این دانه ها را به تدریج خشک می کنند. برنج فرآوری شده در مقایسه با برنج سفید از خواص تغذیه ای بیشتری برخوردار است، اما به دلیل اینکه بافتش در طی فرآوری سفت می شود، برای پختن و نرم شدن به زمان بیشتری نیازمند می باشد.

I. سیله
برنج سیله در انواع مختلف سفید و طلایی، سفید 1121 باسمتی، شوگاندا سفید و طلایی، پوسا بخاردهی شده، شربتی سفید و طلایی و ... با درجه بندی های مختلف موجود است. این نوع برنج به دلیل فرآوری شدن دارای ارزش غذایی بالا و ماندگاری طولانی تر به نسبت سایر انواع برنج هندی می باشد. و به دلیل قیمت مناسب تر مورد پسند و استقبال مصرف کنندگان است و به عنوان رژیم غذایی اصلی در برخی کشورهای جهان مصرف می شود. برنج سیله سرشار از مواد معدنی نیاسین و تیامین می باشند که برای بدن انسان ضروری هستند. متوسط طول دانه های این نوع برنج بین 7.35 میلی متر تا 7.9 میلی متر می باشد.

غلات

II. برنج باسمتی
برنج باسمتی در انواع مختلف سفید 1121، 1121 بخاردهی شده، پوسا سفید، پوسا بخاردهی شده، شوگاندا، شوگاندا بخاردهی شده، محلی، شربتی، شربتی بخاردهی شده و ... با درجه بندی های مختلف موجود است. این نوع برنج دارای دانه های بلند و مدت آماده سازی و طبخ کوتاه می باشد. بوی دلپذیر، طعم خوب، کیفیت بالا، غیر چسبناک بودن بغیر از نوع شربتی و ماندگاری طولانی مدت بویژه در نوع شوگاندای بخاردهی شده از دیگر ویژگی های برنج باسمتی می باشد.
جدا از بوی اشتها آور و طعم مطبوع بویژه در نوع محلی آن، این محصول به دلیل ارزش غذایی بالا مورد پسند و استقبال مصرف کنندگان است. برنج باسماتی به دلیل سطح خلوص بالای 95 درصد و طول متوسط دانه 8.35 میلی متر و پس از پخت 11 میلی متر شناخته شده است. دانه های این برنج بویژه انواع 1121 و شوگاندا بعد از پخت تمایل به قد کشیدن دارند.
میزان بالای کربوهیدرات، اسید آمینه ضروری بدن، اسید فولیک، فسفر، منیزیم، آهن، سلنیوم و منگنز در برنج باسمتی و بویژه در نوع 1121 و پوسا؛ موجب افزایش سطح انرژی بدن و عملکرد متابولیسمی بدن می شود. همچنین بر طبق تحقیقات انجام شده مصرف برنج باسمتی 1121 و پوسا در کنترل بیماری آلزایمر، دیابت، قلبی عروقی و کنترل سطح کلسترول خون مؤثر می باشند.
برنج باسمتی بویژه انواع بخاردهی شده آن، سرشار از فیبر می باشند که برای جلوگیری از رشد و تکثیر سلول های سرطانی مفید هستند. همچنین بالا بودن میزان نشاسته برنج باسمتی بویژه در نوع بخاردهی شده باعث سهولت در هضم غذا می شود که موجب راحتی جذب مواد مغذی برنج در بدن می شود.

غلات

2-2- گندم:
گندم یکی از منابع اصلی انرژی و رایج ترین ماده خوراکی مورد استفاده انسان است. گندم سرشار از کربوهیدرات می باشد و تأمین کننده اصلی کربوهیدرات بدن انسان می باشد. گندم انواع مختلفی دارد که در سطح مناطق متعددی جهان تحت کشت قرار دارند. اصلی ترین انواع گندم که در کشورهای مختلف کشت می شود، عبارتند از:
- گندم دوروم
- گندم نرم
- گندم دامی



مهمترین انواع گندم عبارتنداز: گندم قرمز بهاره، گندم قرمز پاییزه، گندم سفید وگندم دوروم که غالباً در تهیه ماکارونی و شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد. گندم دوروم حاوی پروتئین و گلوتن بیشتری است. گلوتن به آرد قابلیت الاستیک و قدرت می بخشد. گندم دامی عمدتاً برای مصارف خوراک دام استفاده می شود.
گندم هایی که در آب و هوای خشک پرورش می یابند به طور کلی انواع سخت هستند و دارای محتوای پروتئین 15-11 درصد و گلوتن قوی (پروتئین الاستیک) هستند.گندم های مناطق مرطوب نرم تر و دارای محتوای پروتئین حدود 8-10 درصد و گلوتن ضعیف می باشند. گندم دوروم در مقابل خشکسالی و بیماری ها از گندم های سخت بهاره مقاوم تر است و به صورت گندم پاییزه و بهاره وجود دارد و انواع پاییزه آن در مقابل سرما مقاومند و برای تهیه آرد ماکارونی کشت می شوند و دارای میزان پروتئین و گلوتن بسیار بالا و کشش پایین می باشند.
از جمله مهمترین کشورهای تولید کننده گندم در سطح جهان که این گروه بازرگانی در ارتباط مستقیم با تولید کنندگان آنهاست، کشورهای روسیه، اکراین و قزاقستان و آلمان می باشند.

غلات

2-3- آرد گندم:
گندم از قدیمی‌ترین و پرمصرف‌ترین گیاهان زراعی جهان می‌باشد، بطوریکه از سالیان بسیار دور مهمترین منبع غذایی برای بشر بوده است. اهمیت گندم بیشتر مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی موادی است که دانه آن را تشکیل می‌دهد. پروتئین گندم از لحاظ غذایی فوق العاده پر انرژی است، بخصوص سبوس آن که دارای پروتئین زیادی می باشد. گندم شامل ویتامین‌های مختلفی از جمله ویتامین‌های گروه«B- E- C-A» می‌باشد. در کل گندم دارای سه بخش کلی آندوسپرم(قسمت درونی یا نشاسته‌ی گیاه گندم)، پوسته و جوانه می‌باشد.
به طور کلی آرد گندم در دسته بندی های ذیل قرار می گیرد:
• آرد سفید: آردی است که تنها از قسمت درونی یا نشاسته‌ی گیاه گندم برای تهیه‌ی آن استفاده شده می شود.
• آرد کامل گندم: آردی را که از تمام قسمت‌های گیاه گندم تهیه می شود.
• آرد جوانه گندم: آردی است که تنها از بخش نشاسته‌ای و جوانه گندم تهیه شده و سبوس یا پوسته را از آن جدا نموده‌اند.
از نظر ارزش غذایی سفتی یا نرمی گندم، رابطه زیادی با پروتئین و ترکیب آن و همچنین نوع مصرف گندم دارد. بخش عمده ای از پروتئین در گندم های سفت، غنی از نشاسته و لیزین می باشد. پروتئین های موجود در گندم سفت برای پخت نان مناسب اند در حالی که گندم های نرم برای تهیه ی شیرینی و کیک مناسب می باشند. آرد گندم دوروم برای تهیه ماکارونی یا خمیرهای غذایی استفاده می شود.
از روی مقدار گلوتن آرد می توان تا حدودی به کیفیت آرد پی برد، بطوریکه اگر مقدار گلوتن مرطوب بیشتر از ۳۰% باشد خیلی خوب، بین ۳۰ -۲۵ درصد باشد خوب، ۲۵ – ۲۱ درصد باشد متوسط، بین ۲۱ – ۱۸ درصد باشد کم و کمتر از ۱۸% باشد خیلی کم می باشد.
انواع آرد وارداتی و صادرات مجدد این مجموعه بصورت بسته بندی های 10 کیلوگرم و فله 50 کیلوگرم می باشد.

غلات

2-4- جو
جو یکی از قدیمی ترین گیاهان زراعی می باشد. دارای انرژی و پروتئین متوسط می باشد و بعد از ذرت، گندم و برنج در جایگاه چهارم کشت گیاهان زراعی در جهان قرار دارد. جو نیز همانند بسیاری دیگر از غلات همچون گندم و ذرت علاوه بر مصارف غذای انسانی و تولید مالت، جهت مصرف دام نیز استفاده می شود. قابل به ذکر است که آرد جو نیز دارای مصارف زیاد غذایی انسانی می باشد.
جو انواع مختلفی دارد، اما به طور کلی به دو نوع جو معمولی(Barley) و جو دوسر(Oats) یا یولاف تقسیم می شود. همه انواع آن دارای مقادیر متوسطی محافظت کننده ی تریپسین هستند. همچنین غالب انواع جو دارای 9-4 درصد بتاگلوکان هستند، که این میزان در شرایط رشد و نمو مناطق خشک که باعث تسریع در بلوغ و برداشت زود هنگام جو می شود، تا 15-12 درصد افزایش می یابد.
جو دارای سطح انرژی و پروتئین متوسط است. تراکم انرژی بالاتر و وزن بیشتر در واحد حجم آن از دیگر ویزگی های این دانه است. بدلیل اینکه هسته ی این دانه سخت تر از هسته ی یولاف است، باید قبل از تغذیه عمل آوری شود. دانه یولاف را می توان بصورت کامل و یا بصورت عمل آوری شده مورد استفاده قرار داد. عمل آوری شامل بلغور کردن، له کردن و بدون هسته کردن می باشد.
از جمله مهمترین کشورهای تولید کننده انواع جو در سطح جهان که این گروه بازرگانی در ارتباط مستقیم با تولید کنندگان آنهاست، کشورهای روسیه، اکراین، قزاقستان و رومانی می باشند.

غلات

2-5- ذرت
ذرت یک گیاه بی نظیر و شگفت انگیز می باشد و بعد از گندم و برنج سومین محصول زراعی دنیا از نظر سطح زیر کشت و دومین محصول بعد از گندم از نظر میزان تولید می باشد. ذرت علاوه بر استفاده در صنعت غذایی انسانی، جهت تأمین غذای دام و طیور و همچنین در صنایع شیمیایی و دارویی مورد استفاده می باشد.
فرآوده های غذایی انسانی ذرت از جمله آرد، شیرینی و کنسرو دارای محبوبیت فراونی می باشد. همچنین از ذرت در صنایع تولید روغن به دلیل وجود مقادیر زیاد روغن در بخش جنینی آن، استفاده می شود.
ذرت نیز مانند سایر غلات دارای انواع مختلفی که در ذیل دسته بندی های ذرت دانه اسبی، ذرت آجیلی، ذرت سخت یا بلوری، ذرت شیرین یا قندی و ذرت نرم یا آردی؛ قرار می گیرند.ذرت دارای درجه بندی متفاوتی از لحاظ کیفیت می باشد. میزان انرژی ذرت بستگی به اندوسپرم نشاسته ای آن دارد که عمدتاً ترکیبی از آمیلوپکتین می باشد.
از جمله مهمترین کشورهای تولید کننده انواع ذرت در سطح جهان که این گروه بازرگانی در ارتباط مستقیم با تولید کنندگان آنهاست، کشورهای برزیل، روسیه، کانادا، رومانی و اکراین می باشند.

غلات

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا در همکاری و مشارکت فعال با تولید کنندگان و شرکت های تراز اول در سطح ملی و بین المللی در زمینه واردات، بازاریابی بین المللی و صادرات مجدد انواع حبوبات ازجمله: انواع لوبیا، عدس، نخود، لپه از کشورهای عمده تولید کننده این محصولات مانند هند، برزیل، روسیه، کانادا، آرژانتین، قزاقستان و ... فعالیت دارد.

I. لپه(Lentils yellow)
لپه دانه‌های جدا شده، پوست کنده و خشک شده حبوبات می باشد. لپه از گروه حبوبات، یک گیاه دولپه‌ای است و در خانواده نخود جای می‌گیرد. البته از دانه گیاهان دیگری چون نخود فرنگی لپه‌ای با نام انگلیسی، از نخود معمولی لپه زردSplit chickpea به دست می‌آید و لپه عدس، لپه لوبیا و لپه باقلا نیز وجود دارد. به‌طور کلی برای تهیه لپه هر یک از بذور حبوبات، پس از جداسازی از غلاف‌هایشان در آب خیسانده می‌شوند تا پوستشان برداشته شود. بعد از برداشت پوست بذور با فشارهای مکانیکی به دو نیم تقسیم می‌شوند و سپس خشک می‌گردند. مدت زمان مورد نیاز برای پخت بذرهای تبدیل شده به لپه، کمتر از انواعی است که سالم هستند.
حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند. لپه یک منبع عالی پروتئین است، همچنین لپه منبع غنی فیبر و پتاسیم می باشد، به همین دلیل برای بهبود بیماری‌های قلبی- عروقی توصیه می‌شود. و می‌تواند جایگزین خوبی برای نان و برنج باشد. لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می‌آید.. مصرف هر پیمانه لپه، 14درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تأمین می‌کند.
بهتر است لپه در برنامه غذایی هفتگی حداقل یکی، دو بار مصرف شود. یکی از ویژگی‌های بارز لپه در مقایسه با دیگر حبوبات این است که سریع پخته می‌شود. البته لپه هم مانند سایر حبوبات نفاخ است اما چون پوست آن گرفته می‌شود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و خیلی نیاز به خیساندن ندارد اما افرادی که احساس می‌کنند با مصرف لپه دچار نفخ می‌شوند، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.

حبوبات

II. نخود(Chickpea)
نخود که با نام لوبیای گاربانزو نیز شناخته می شود، یکی از قدیمی ترین حبوباتی است که توسط انسان تولید می شود. هند بزرگترین تولید کننده نخود در جهان می باشد. روسیه به عنوان یکی از تولید کنندگان عمده، دو نوع نخود پرورش می دهد: یکی زرد روشن بزرگ معروف به 'کابولی' و دیگری کوچکتر که 'دسی' نامیده می شود.
• نخود 7-6 میلی متر کابولی(Kabuli)
• نخود 9-8 میلی متر کابولی
• نخود دسی(Desi)
• نخود خرد شده
نخود کابولی پوسته دانه بژ نازکی دارد و عمدتاً برای پخت غذاهای مختلف، سالادها و مخلوط های گیاهی استفاده می شود.
نخود منبع غنی پروتئین، کربوهیدرات، فیبر غذایی و بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های مهم است. این محصول همچنین کالری بالایی دارد، بنابراین از آن در تغذیه های غذایی و پزشکی برای افرادی که خواهان کاهش وزن هستند؛ می توان استفاده نمود.
نخود، کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و محافظ قلب می باشد. همچنین حاوی فیبر است که باعث دفع برخی از ترکیبات و مواد سمی از بدن شده و به این ترتیب قند و اسیدهای چرب موجود در خون را کاهش می‌دهد. نخود سرشار از کربوهیدرات، آهن، فسفر، منیزیم، مس، اسیدهای چرب و ویتامین های متعدد می باشد.

حبوبات

III. عدس(Lentils)
عدس یکی از مهمترین حبوبات می باشد و به رنگ های گوناگون ازجمله سبز، قهوه ای، قرمز و نارنجی موجود می باشد. عدس در اراضی آهکی خوب می روید ولی در اراضی رستی چندان عمل نمی آید. دانه های عدس به شکل عدس های محدب الطرفین می باشند که مغذی بوده و یکی از مواد خوب غذایی انسان شمرده می شوند.
عدس دو نوع عمده دارد: عدس سبز که ریز و درشت دارد و عدس قرمز که آن را لپه می کنند و به نام «دال» معروف است. عدس به حالت وحشی و خودرو در مناطق آسیای غربی، یونان، ایتالیا و در تمام مناطق مدیترانه ای کاشته می شود. در ایران در بیشتر مناطق عمل می آید و تکثیر آن معمولاً در اوایل بهار صورت می گیرد. بهترین نوع عدس آن است که سفید، پهن و زودپز باشد و اگر در آب خیس نمایند، سیاه نشود.
عدس در بین حبوبات دیگر حاوی بیشترین میزان آهن می‌باشد. عدس سرشار از فیبر است و مصرف منظم عدس سبب می شود، خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی کاهش یابد. همچنین منبع فوق العاده آنتی اکسیدان، فسفر، منگنز، مس، پتاسیم و انواع ویتامین می باشد و برای رژیم غذایی و کاهش وزن مناسب می باشد.

حبوبات

IV. لوبیا
لوبیا یکی از حبوبات مقوی است که دارای خواص درمانی بسیاری برای بدن می باشد. لوبیا انواع مختلفی دارد، ازجمله: لوبیا سفید، لوبیا سیاه، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا چیتی و لوبیا سبز. از جمله عمده کشورهای تولید کننده لوبیا در جهان هند و برزیل می باشند.
همه انواع لوبیا‌ها دارای فیبر، پروتئین گیاهی، کربوهیدرات، ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی مختلف می باشند.. لوبیا از ۲۲ درصد پروتئین، ۶۲ درصد قند(کربوهیدرات) از نوع نشاسته و ۲ درصد مواد چربی تشکیل شده و یکی از مقوی‌ترین حبوبات روی زمین به ‌شمار می‌رود و چون مواد پروتئینی آن نسبتاً زیاد است، عده‌ای از دانشمندان آن را بمانند عدس، ((گوشت فقرا» هم نامیده‌اند. مصرف یک فنجان لوبیا پخته شده در روز ۲۵ درصد از نیاز روزانه ما به این ماده معدنی ارزشمند را تأمین می‌نماید. اگر چند روزی آن را در آب خیس کنند و هنگامی که لوبیا می‌خواهد جوانه بزند آن را بپزند، هم زودتر پخته می‌شود و هم سریعتر جذب سیستم گوارش بدن می‌گردد.
ویتامین‌های گروه B لوبیا سبب پیشگیری از آلزایمر می‌شود. و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان‌های مختلف دارند. همچنین مصرف آن باعث جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود. پتاسیم لوبیا‌ها در پیشگیری و کنترل فشار خون نقش زیادی دارد، افراد مبتلا به فشارخون از مصرف انواع لوبیا‌ها غافل نشوند. مقدار زیاد مولیبدن در لوبیای سفید به شکسته شدن مولکول‌های چربی در بدن کمک می‌نماید.

حبوبات

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا در همکاری و مشارکت فعال با تولید کنندگان و شرکت های تراز اول در سطح ملی و بین المللی در زمینه واردات، بازاریابی بین المللی و صادرات مجدد انواع دانه های روغنی مانند کنجد، آفتابگردان، سویا، کلزا و کتان از کشورهای عمده تولید کننده این محصولات مانند کانادا، برزیل، هند، اکراین، روسیه، قزاقستان، آرژانتین و ... فعالیت دارد.
I. دانه سویا(Soybean Bean)
لوبیا یا دانه سویا یکی از مواد غذایی گروه حبوبات است که جزا صلی رژیم غذایی کشورهای آسیایی می باشد. دانه سویا برای تولید روغن بیشتر در کشورهای اروپایی و آسیایی مورد کشت قرار می گیرد.
دانه سویا هم مانند سایر حبوبات هیچ کلسترولی ندارد؛ اما جالب است که محتوای چربی خوب سویا از همه حبوبات بیشتر است. در واقع سویا یکی از منابع چربی امگا 3 می باشد. بنابراین یکی از مصرف کنندگان عمده آن، کارخانه های روغن کشی در سراسر جهان می باشند و ضایعات آن به عنوان کنجاله مورد استفاده در تغذیه دام و طیور قرار می گیرد. همچنین کارخانه ‌های تولید مکمل‌های غذای سویا، آن را برای استفاده در کنسانتره و خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می دهند.
دانه سویا حاوی مقادیر بالایی از مواد معدنی مخصوصاً کلسیم، آهن و روی است. درست است که بدن ما آهنی که از مواد غذایی گیاهی وارد بدن می‌شود را به کیفیت آهن گوشت و مواد غذایی حیوانی جذب نمی‌کند؛ اما همراه کردن ویتامین C با سویا به جذب آهن گیاهی کمک می‌کند.

دانه های روغنی

II. دانه کنجد(Sesame Seed)
کنجد یکی از قدیمی ترین دانه های روغنی است که توسط انسان و به عنوان یک منبع غذایی شناخته شده است. این دانه روغنی با اهمیت قرنها در کشورهای در حال توسعه آسیا و آفریقا کشت و از آن به عنوان خوراکی استفاده شده است. آسیا بزرگترین تولید کننده کنجد در جهان بوده، بیش از 70 درصد زمین های زیر کشت و همچنین محصول تولید شده را دارد.
دانه های کنجد به رنگ های زرد، قرمز، قهوه ای و یا سیاه هستند. کیفیت روغن حاصل از دانه های کم رنگ بهتر از دانه های تیره رنگ بوده، ولی بازده روغن کمتر است. همچنین روغن کنجد از قدیمی ترین روغن های مصرفی بوده و علاوه بر مصارف خوراکی، خواص درمانی و صنعتی آن نیز از گذشته همواره مورد توجه بوده است.
کنجد منبع غنی از روغن و پروتئین بوده و ارزش غذایی بالایی دارد. دانه کنجد بطور متوسط 50 درصد روغن، 25 درصد پروتئین، 20 درصد مواد نشاسته ای به انضمام فیبر خام و 5 درصد خاکستر دارد. درمقایسه با بسیاری از دانه های روغنی، دانه های کنجد مقدار بیشتری روغن داشته و بازده روغن در هر هکتار بیشتر است.
دانه های کنجد بالاترین مقدار فیتوسترول که میزان جذب کلسترول را کاهش می دهند؛ را دارا می باشند. روغن کنجد می تواند به کاهش سطح فشار خون کمک کند. گیاه کنجد با انرژی و غنی از ویتامین حاوی پروتئین، منیزیم، پتاسیم، ویتامین B و E و کلسیم است.

دانه های روغنی

III. دانه آفتابگردان(Sunflower Seeds)
دانه های آفتابگردان یک منبع غنی از چربی های منو و پلی سدیم سالم می باشد که برای بهبود سلامت قلب مفید است. روغن آفتابگردان معمولاً در غذا به عنوان روغن سرخ کردنی و در فرمولاسیون های آرایشی به عنوان نرم کننده استفاده می شود.
مصرف دانه های آفتابگردان به عنوان درمان کننده لاغری نیز توصیه می شوند. همچنین مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتی‌های برونشیت، حنجره، مشكلات ریوی، تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و صاف شدن صدا مؤثر است.
دانه های آفتابگردان منبع خوبی از کلسیم، فسفر، منیزم و آهن و همچنین ویتامین های B کمپلکس هستند. دانه های آفتابگردان یک منبع غنی از سلنیوم، یکی دیگر از مواد مغذی آنتی اکسیدان هستند که به ویتامین E در ترمیم DNA کمک می کند. این دانه ها حاوی مس هستند که به تولید ملانین کمک می کند که به پوست رنگدانه منحصر به فرد می دهد. با توجه به میزان منیزیم بالای آن، برای شادابی و جوانی چهره و همچنین عملکرد مناسب دستگاه گوارش مفید می باشد.
علی رغم اینکه این دانه ها دارای انواع ویتامین، مواد معدنی هستند، با این حال با توجه به اینکه منبع اسیدهای چرب اشباع نشده می باشد؛ مصرف زیاد دانه ها و روغن آفتابگردان می تواند سبب مشکلات برای بدن گردد.

دانه های روغنی

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا در همکاری و مشارکت فعال با تجار و پسته کاران استان کرمان و بویژه رفسنجان و سیرجان در زمینه صادرات، بسته بندی و بازاریابی بین المللی انواع پسته درجه یک و مطابق با استانداردهای بین المللی فعالیت دارد.
در زمینه صادرات پسته در سطح بین المللی، پسته ایران دارای رقبای قدرتمندی است. اما پسته ایران با دارا بودن طعم، مزه و روغن باکیفیت خود توانسته است همواره مشتریان خاص خود را داشته باشد. پسته های صادراتی ایران در انواع فندقی(Round)، کله قوچی(Jumbo)، اکبری((A. Long pistachio(Akbari)، احمدآقایی((A.A Long pistachio(Ahmad Aghaei) و بادامی((Long pistachio(Badami) بصورت طبیعی خندان، مکانیک خندان یا آبخندان(Mechanical open pistachio)، دهان ست
(Closed mouth pistachio) در بازارهای بین المللی عرضه می شوند.
مهمترین مسئله در صادرات پسته به بازارهای بین المللی و بویژه به کشورهای اتحادیه اروپا اخذ گواهینامه های معتبر سلامت و بهداشت منطبق بر استاندارهای بین المللی می باشد. جهت موفقیت در صادرات پسته به بازارهای بین المللی، باید هم به اطلاعات مربوط به حوزه پسته واقف بود و هم نسبت به بازارهای هدف شناخت و آگاهی داشت. شناخت و آگاهی نسبت به بازارهای هدف صادراتی نیازمند مطالعه بازار و بازاریابی بین المللی می باشد.
گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا با دارا بودن تیم بازاریابی بین المللی و تجربه های موفق در صادرات پسته به صورت فله و بسته بندی شده به کشورهای مختلف، فعالیت دارد.
انس پسته:
انس پسته معیاری برای سنجش ریزدانگی و درشت دانگی پسته می باشد. طریقه مشخص نمودن انس پسته به اینصورت می باشد که 142 گرم پسته را در 5 دسته تقسیم می کنیم که درنهایت به تعداد دانه های پسته در هر دسته انس آن نوع پسته می گویند. شروع انس پسته فندقی از 30-28، پسته کله قوچی از 22-20، پسته احمدآقایی از 24-22 و پسته اکبری 22-20 می باشد.



I. پسته فندقی:
از ویژگی های مهم پسته فندقی که بیشترین میزان صادرات پسته نیز متعلق به این نوع است، می توان موارد ذیل را نام برد:
• مقرون به صرفه بودن درمیان انواع پسته ها به دلیل داشتن انس بالا(ریزدانگی)
• مناسب بودن برای بهره گیری از خواص دارویی آن
• دارای رده متوسط از نظر طعم و خوشمزگی
• دارای شکل گرد

پسته

II. پسته کله قوچی:
از ویژگی های مهم پسته کله قوچی می توان موارد ذیل را نام برد:
• داشتن انس پایین(درشت دانگی) به نسبت سایر انواع پسته
• دارای رده بالا از نظر طعم و خوشمزگی
• بیرون زدگی مغز پسته از درون پوست پسته
• دارای شکل گرد

پسته

III. پسته احمد آقایی:
از ویژگی های مهم پسته احمدآقایی می توان موارد ذیل را نام برد:
• داشتن انس پایین(درشت دانگی) بیشتر از اکبری
• دارای رده بالا از نظر طعم و خوشمزگی
• بیرون زدگی مغز پسته از درون پوست پسته
• دراز و بادامی شکل

پسته

IV. پسته اکبری:
ز ویژگی های مهم پسته اکبری می توان موارد ذیل را نام برد:
• داشتن انس پایین(درشت دانگی)
• دارای رده بالا از نظر طعم و خوشمزگی
• بیرون زدگی مغز پسته از درون پوست پسته بیشتر از احمد آقایی
• کشیده و خوش فرم

پسته

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا در همکاری و مشارکت فعال با زعفران کاران استان خراسان جنوبی و بویژه قائنات، در زمینه صادرات، بسته بندی و بازاریابی بین المللی انواع زعفران درجه یک و مطابق با استانداردهای بین المللی فعالیت دارد.
زعفران به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشور ایران به حساب می آید. در حدود 70 درصد از نیاز جهانی به این محصول از طریق ایران تأمین می شود. ایران سالانه در حدود 250 تن زعفران تولید می نماید.
گیاه زعفران دارای خواص متعددی برای سلامتی است. برخی از مهمترین خواص زعفران و مزایای زعفران عبارت است از: توانایی بهبود سلامت تنفس، بهینه سازی سیستم گوارش، از بین بردن درد، بهبود الگوهای خواب، کاهش خونریزی، تقویت سلامت قلب، افزایش گردش خون، پیشگیری از دیابت، تقویت استخوان ها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن.
زعفران خوب و خالص را می توان از طریق رنگ و بو تشخیص داد. رنگ زعفران قائنات مرغوب، زرد مایل به نارنجی قرمز است. در ضمن زعفران بوی بسیار مطبوع و نافذی دارد به طوری که هر چه بوی زعفران بیشتر باشد، یعنی تازه تر است. نباید فراموش کرد که بوی کم نشانه کهنه بودن زعفران یا خالص نبودن آن است. لازم به ذکر است که رشته های زعفران خشک و شکننده هستند.
زعفران را می توان بر اساس معیارهای متفاوتی دسته بندی نمود:
• طول و یا ضخامت کلاله(قسمت 3 شاخه قرمز رنگ) و خامه(قسمت زرد و سفید رنگ)
• خالص بودن کلاله و کیفیت آن
• همراه بودن کلاله و خامه
• رنگ و عطر و طعم

زعفران

I. زعفران سرگل
تشخیص مرغوبیت زعفران سرگل دشوار است و با دو شاخصه طول کلاله و عدم وجود تکه های سفیدی مخلوط، عیارسنجی می‌شوند. این نوع زعفران به سه درجه تقسیم می شود، طوری که سرگل درجه یک از نگین سوپرگران‌تر و سرگل درجه سه اندکی از پوشال گرانتر است. ویژگی های مهم زعفران سرگل عبارتند از:
• کلاله کاملاً قرمز
• عدم چسبیدگی رشته ها به هم
• جدا بودن 3 شاخه کلاله ها از یکدیگر

زعفران

II. زعفران سوپر نگین
زعفران سوپر نگین بعد از سرگل درجه 1، گران ترین و مرغوب ترین نوع زعفران می باشد. دارای ویژگی های زیر است:
• کلاله کاملاً قرمز
• عدم چسبیدگی رشته ها به هم
• جدا بودن 3 شاخه کلاله ها از یکدیگر
• عدم وجود زردی و سفیدی انتهای کلاله ها
• درشت نبودن جنس کلاله
• خشک شدن بدون فر خوردگی

زعفران

III. زعفران نگین
از ویژگی های زعفران نگین می توان موارد زیر را برشمرد:
• کلاله کاملاً قرمز
• عدم چسبیدگی رشته ها به هم
• جدا بودن 3 شاخه کلاله ها از یکدیگر
• عدم وجود زردی و سفیدی انتهای کلاله ها
• درشت نبودن جنس کلاله
• خشک شدن بدون فر خوردگی

زعفران

IV. زعفران پوشال شبه نگین
از ویژگی های زعفران پوشال شبه نگین می توان موارد زیر را برشمرد:
• عدم چسبیدگی رشته ها به هم
• جدا نبودن 3 شاخه کلاله ها از یکدیگر
• وجود زردی انتهای کلاله ها
• دارای فر خوردگی
• درشت بودن جنس کلاله
• کلاف بودن رشته ها به هم

زعفران

V. زعفران پوشال معمولی
از ویژگی های زعفران پوشال معمولی می توان موارد زیر را برشمرد:
• عدم چسبیدگی رشته ها به هم
• جدا نبودن 3 شاخه کلاله ها از یکدیگر
• وجود زردی و سفیدی انتهای کلاله ها
• دارای فر خوردگی
• درشت بودن جنس کلاله
• کلاف بودن رشته ها به هم

زعفران

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا در همکاری و مشارکت فعال با نخل داران استان های کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و ... در زمینه صادرات، بسته بندی و بازاریابی بین المللی انواع خرما درجه یک فعالیت دارد.
میوه خرما جزو قدیمی ترین میوه های کشت شده توسط بشر می باشد. خرما میوه ای گرمسیری و شیرین با هسته ای سخت می باشد که به شکل خوشه های بزرگ و از شاخه های نخل های 20-10 متری آویزان می باشد. قسمت گوشتی خرما حاوی مواد غذایی فراوانی می باشد که قبل از رسیدن کامل دارای رطوبت بیشتر و قند کمتری است که به آن رطب می گویند. خرما حاوی 50 درصد گلوکز، ۲۵ درصد ساکارز و آب می‌باشد. به‌علاوه دارای کلسیم، آهن، ویتامین‌های مختلف و مقداری املاح معدنی می‌باشد.
میوه خرما با توجه به مواد مغذی سرشار آن جزو میوه های بسیار مفید می باشد. برخی از خواص خرما عبارتند از: تأمین آهن مورد نیاز بدن انسان و مناسب برای درمان کم خونی، دارای فیبر بالا و مناسب برای رژیم لاغری، مناسب برای سیستم گوارش، رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به دیابت، مناسب برای بارداری و بسیاری خواص دیگر.
گونه های مختلف خرما غالباً در نیمکره شمالی و در کشورهای خاورمیانه همچون ایران، شمال آفریقا و ایالات متحده کشت و زرع می گردد. مناطق گرمسیری ایران مانند استان های خوزستان، بوشهر، فارس، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان جزو مناطق خرماخیز می باشند و سالانه حدود یک میلیون تن از انواع گونه های مختلف خرما در آنها به عمل می آید. برخی از مهمترین انواع خرمای صادراتی این گروه بازرگانی به قرار ذیل می باشند که در بسته بندی های 1 ، 2، 5 و 10 کیلوگرمی با توجه به درخواست خریداران به اقصی نقاط جهان صادر می گردد.
I. خرمای پیارم
خرمای پیارم یکی از بهترین انواع خرمای صادراتی و گرانترین نوع خرما در ایران می باشد. عمده خرمای پیارم در استان هرمزگان کشت می شود. پوست نازک این خرما به رنگ قهوه‌ای تیره می باشد. گوشت و پوست آن کاملاً به یکدیگر چسبیده‌اند و ظاهری زیبا و مطلوب دارد. دارای طعم بسیار خوب و سرشار از مواد قندی از نوع فروکتوز، پروتیینی و سایر مواد معدنی بوده که با توجه به ارزش غذایی بالای آن دارای خواص فراوان برای بدن انسان می باشد که به راحتی جذب بدن می شود.

خرما

II. خرمای زاهدی
خرمای زاهدی از انواع بسیار مرغوب و خشک است و برای نگهداری در انبار و حمل‌ونقل آسان مطلوب است و لذا یکی از عمده خرماهای صادراتی ایران به شمار می‌رود. عمده خرمای زاهدی در استان های خوزستان، فارس و بوشهر کشت می شود. شکل این میوه، بیضی کشیده و انتهای آن کاملاً باریک و نوک تیز است. میوه در مرحله خارَک زردرنگ، در مرحله رطب قهوه‌ای روشن و در مرحله خرما قهوه‌ای متمایل به قرمز تا زرد کمرنگ می‌شود. گوشت این خرما نسبتاً زیاد است و هسته آن تقریباً به گوشت چسبیده است. این خرما قند بالایی دارد و به همین دلیل در تولید مواد قندی خوراکی و یا الکل و سرکه هم کاربرد زیادی دارد.

خرما

III. خرمای مضافتی
خرمای مضافتی متناسب با زمان برداشت و منطقه کشت شده دارای رطوبت بالا و بین 14 تا 36 درصد می باشد. بنابراین به عنوان خشکبار محسوب نشده و شرایط نگهداری آن در دمای بین منفی ۵ تا ۵ درجه سانتی‌گراد می‌باشد. این نوع خرما به عنوان خوشمزه ترین و لذیذترین انواع خرما در دنیا می باشد و بیشترین سهم صادرات خرمای ایران را دارد. استان کرمان بیشترین سهم کشت خرمای مضافتی را دارد. در مرحله رطب قهوه‌ای متمایل به قرمز و در مرحله خرما به رنگ مشکی می‌شود. این خرما دارای بیشترین نسبت گوشته به هسته می باشد و دارای میزان آهن و پتاسیم بالا و همچنین قند طبیعی و مناسب بدن انسان می باشد.

خرما

IV. خرمای استعمران
خرمای استعمران یا سایر، یکی از انواع پرمحصول و مرغوب خرما در جنوب ایران و بویژه استان خوزستان می باشد. این نوع خرما دیر رس و با محصول فراوان می باشد و جزو خرماهای نیمه خشک و با رطوبت کمتر از 18 درصد است و باید در جای خنک و خشک نگهداری شود. این ویژگی سبب می شود که ماندگاری خرما بیشتر شود. خرمای استعمران بیضوی شکل و کمی کشیده و به رنگ قهوه ای تیره و گاهاً متمایل به سیاه و قرمز می باشد. میزان چسبندگی گوشته این خرما و هسته آن بسیار پایین می باشد. حاوی قند فراوان می باشد، که برای ورزشکاران مناسب می باشد.

خرما

V. خرمای خاصویی
خرمای خاصویی در مناطق کوهپایه ای و در دامنه کوهها رشد می کند. در ایران عمده خرمای خاصویی در استان های بوشهر و فارس کشت می شوند. این نوع خرما جزو ریزدانه ترین انواع خرما و به شکل دایره و بیضی می باشد. خرمای خاصویی رسیده به رنگ قهوه ای کم رنگ می باشد. علی رغم رطوبت بالا و داشتن شیره زیاد، به دلیل طعم و مزه همانند خرمای پیارم و قابلیت نگهداری بالا، یکی از خرماهای صادراتی ایران می باشد. از این نوع خرما می توان به عنوان جایگزین قند و شکر استفاده نمود.

خرما

VI. خرمای ربی
خرمای ربی یکی از بهترین انواع خرماهای صادراتی ایران می باشد که در استان سیستان و بلوچستان کشت می شود. این خرما دارای قدی کشیده و ظاهری چروکیده می باشد و جزو کشیده ترین خرماها محسوب می شود. این نوع خرما از جمله خرماهای نیمه خشک و با رطوبت کمتر از 16 درصد می باشد. دارای بافتی نرم است و پوست آن کاملاً به گوشته چسبیده است و از ماندگاری بالایی برخوردار است. خرمای ربی دارای رنگی قرمز و متمایل به مشکی و با پوستی نازک و شفاف می باشد. این خرما حاوی مواد مغذی و معدنی فراوان از جمله کلسیم، پتاسیم، منیزیم، پروتئین و ویتامین های مختلف می باشد. همچنین سرشار از قند مفید بر ای بدن می باشد.

خرما

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

گروه بازرگانی بین المللی آریو مجد آسیا با توجه به تهیه مواد اولیه مرغوب همچون شکر، زعفران و گیاهان دارویی ازجمله بابونه، آویشن، گل گاوزبان و ...، جهت ایجاد ارزش افزوده مناسب در همکاری و مشارکت فعال با کارخانه تولید نبات در زمینه صادرات، بسته بندی و بازاریابی بین المللی انواع نبات درجه یک و مطابق با استانداردهای بین المللی فعالیت دارد.

نبات

نبات جزو محصولاتی است که از دیرباز مورد استفاده مردمان ایران زمین و کشورهای خاورمیانه و هند و چین بوده است. ماده اولیه مورد استفاده در شکر، قند و نبات یکسان می باشد، اما بلورهایی که در نبات به دلیل طرز تهیه آن شکل می گیرد با بلورهای شکر و قند از نظر وضعیت فیزیکی و نوع متفاوت است. به همین دلیل خواص شکر و قند با خواص نبات متفاوت است و از خصوصیات ویژه نبات گرم بودن طبع آن به نسبت شکر و قند می باشد.
هرچند ماده اولیه مورد استفاده در تهیه نبات، شکر با خلوص بالا می باشد، اما با این حال نبات یکی از جایگزین های قند و شکر است و تفاوت هایی نیز با هم دارند که در ذیل آورده شده است:
• کریستال هایی که در نبات به لحاظ فیزیکی تشکیل می شوند با قند و شکر متفاوت است.
• طبع نبات از طبع قند و شکر گرم تر است.
• نبات دارای خواص درمانی می باشد.
مهمترین خواص درمانی نبات در ذیل آورده شده است:
• نشاط آور است.
• ملین است و برای رفع سردی مفید است.
• رفع کننده خستگی و خواب آلودگی است.
• جهت رفع کم حواسی به ویژه در افراد مسن، پیشنهاد می شود.
• جهت تسکین درد شکم، در ماهیچه ای و درد پشت کمر مفید است.
• درصورتی که شکر مورد استفاده در تهیه آن از نیشکر باشد، از دیر هضم شدن غذا جلوگیری می کند.

نبات دارای انواع مختلف از جمله: نبات شاخه، نبات چوبی، نبات حبه، نبات دندانه، نبات مخلوط یا تخته، پرده نبات، در طعم های مختلف می باشد.
در ذیل مهم ترین انواع نبات صادراتی این گروه بازرگانی که بصورت بسته بندی های 500 کرمی و 1 کیلوگرمی هستند؛ آورده شده است:
I. نبات شاخه
این نوع نبات دارای پیشینه زیادی است و برای تهیه آن از شکر با خلوص بالا استفاده می شود. در این نوع نبات، بلورهای نبات به دور نخ پنبه آنتی باکتریال شکل می گیرند. انواع مختلف این نوع نبات از دیرباز پرمصرف ترین انواع نبات می باشد. هرچند در سالیان اخیر با تولید نبات های چوبی و سهولت استفاده از آنها از محبوبیت نبات شاخه کاسته شده است، اما کماکان جزو پرمصرف ترین نوع نبات در میان عامه مردم می باشد.
این نوع نبات بر اساس مواد اولیه مرغوب استفاده شده در انواع مختلف ذیل می باشد:
1. نبات شاخه سفید
این نوع نبات به دلیل استفاده از شکر با خلوص بالا در تهیه آن دارای بلورهای زیبا و شفاف است که در گرد نخ پنبه ای شکل گرفته اند. این نوع نبات در میان افرادی که فقط خواهان بهره مندی از خاصیت نبات و جایگزینی آن با قند و شکر هستند؛ از محبوبیت زیادی برخوردار است.

نبات

2. نبات شاخه زعفرانی
این نوع نبات به دلیل ترکیب شکر با خلوص بالا و زعفران مرغوب که در هنگام تهیه به آن افزوده شده است؛ دارای رنگ و بو و طعم منحصر به فردی می باشد. این نوع نبات که با سرگل های درجه یک زعفران تزئین شده است علاوه بر دارا بودن خاصیت نبات، خاصیت زعفران را نیز به همراه دارد.

نبات

3. نبات شاخه گیاهی طعم دار
این نوع نبات به دلیل ترکیب شکر با خلوص بالا و عصاره های گیاهی که در هنگام تهیه به آن افزوده شده است؛ از خاصیت دارویی بیشتری به نسبت سایر انواع نبات برخوردار است. این نوع نبات دارای طعم های مختلف ذیل می باشد:
• نبات نعنایی
• نبات آویشن
• نبات بابونه
• نبات لیموعمانی
• نبات به لیمو
• نبات زنجبیل
• نبات هل
• نبات دارچین
• نبات گل گاوزبان

نبات

II. نبات چوبی
این نوع نبات که جهت استفاده آسان دارای دسته چوبی آنتی باکتریال است؛ بنا به نیازهای روز تولید شده و از پیشینه زیادی برخوردار نیست. به دلیل داشتن چوب، برای پذیرایی از مهمانان و استفاده شخصی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و انواع مختلف آن جزو پرمصرف ترین های نبات قرار گرفته است.
این نوع نبات بر اساس مواد اولیه مرغوب استفاده شده در انواع مختلف ذیل می باشد:
1. نبات چوبی سفید
این نوع نبات به دلیل استفاده از شکر با خلوص بالا در تهیه آن دارای بلورهای زیبا و شفاف است. این نوع نبات در میان افرادی که فقط خواهان بهره مندی از خاصیت نبات و جایگزینی آن با قند و شکر هستند؛ از محبوبیت زیادی برخوردار است.

نبات

2. نبات چوبی زعفرانی
این نوع نبات به دلیل ترکیب شکر با خلوص بالا و زعفران مرغوب که در هنگام تهیه به آن افزوده شده است؛ دارای رنگ و بو و طعم منحصر به فردی می باشد. این نوع نبات که با سرگل های درجه یک زعفران تزئین شده است علاوه بر دارا بودن خاصیت نبات، خاصیت زعفران را نیز به همراه دارد.

نبات

3. نبات چوبی گیاهی طعم دار
این نوع نبات به دلیل ترکیب شکر با خلوص بالا و عصاره های گیاهی که در هنگام تهیه به آن افزوده شده است؛ از خاصیت دارویی بیشتری به نسبت سایر انواع نبات برخوردار است. این نوع نبات دارای طعم های مختلف ذیل می باشد:
• نبات نعنایی
• نبات آویشن
• نبات بابونه
• نبات لیموعمانی
• نبات به لیمو
• نبات زنجبیل
• نبات هل
• نبات دارچین
• نبات گل گاوزبان

نبات

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text

text